PalvelutPalveluiden pitää tulla ihmisten luokse 


Koulujen ja terveyskeskusten läheisyys vähentää ylimääräistä tarvetta liikkua ja mahdollistaa paremman joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen hyödyntämisen.

Kasvava asukasmäärä on hyvä peruste vaatia parempia palveluita lähelle eikä 15km automatkan päähän. Espoossa voi piirtää havainnolliset ympyrät esimerkiksi terveyskeskusten ympärille ja havainnollistaa alueiden ihmisten palvelutasosta. Meillä pohjois-Espoossa ympyrä vaan on huomattavan suuri.

Asukasmäärä on kasvanut koko ajan, mutta siitä huolimatta palveluita on useaan otteeseen haluttu sulkea. Espoon keskustassa on kuulemma hyvä kirjasto ja terveyskeskus. Havainnollisuuden vuoksi kannattanee mainita, että etäisyydeltään Meilahden sairaala on tosin lähempänä.

Rakennusten, kuten koulujen, tulee olla oppilaille ja opettajille turvallisia ja terveellisiä eikä lahonneita homepesiä.

Espoon rakentamien koulujen ylläpidosta tulee huolehtia. Ei tarvitse olla rakentamisen ammattilainen ymmärtääkseen, että rakennuksen kunnossapito tulee edullisemmaksi kuin laiminlyönnistä aiheutuvat suurimittaiset remontit.

Niipperin koulua puretaan tätä kirjoittaessani. Kentän laidalle on suunnitteilla tilapäinen koulu alueen oppilaiden tarpeisiin. Näkemieni suunnitelmien perusteella ihan kelvollinen. Liikuntatiloja tosin ei sisältynyt, vaan ne joudutaan hakemaan Juvanpuistosta. Myös Kalajärjellä oli tilapäinen koulu aikaisemmin. Taisi olla noin 20 vuotta ennen korvaamistaan uudella rakennuksella eli nykyisellä alakoululla.

Minusta uudet koulut tulee tehdä hyväksi havaittuja ratkaisuja käyttäen eikä viimeisimpiä muotivirtauksia etsien. Espoossa on jo liian monta vau-arkkitehtuurin tapaan tehtyä koulua, joissa on rakenteellisia riskiratkaisuja käytössä. Koulun tulee olla ennen kaikkea turvallinen käyttäjälleen.


Janne
janne (a) tahtikunnas.fi
0400893583

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Pohjois-Espoon ääni. Julkaisemani tekstit koskevat usein luottamustehtäviäni tai muutoin minulle ajankohtaisia asioita. Pyrin päätöksenteossani ottamaan huomioon asuinpaikkani. Varsinkin kaupungin päätöksenteossa koen edustavani juuri pohjois-Espoota.