Pihavarasto uusiksi osa 4 - seinät ja katto

 jatkoa osasta 3 -runko

Ennen siirtymistä kattoon lisättiin rungon sivuille pysyvät nurjahdustuet (ne vinopuut nurkissa), jotka estävät rungon vinoutumisen. Tämän jälkeen teimme vielä rungokatselmuksen. Tytär hyväksyi. 

Sitten seiniin ja kattoon. Onneksi meillä oli rakennustelineet entuudestaan, joten korkeanpaikan ahdistusta potevalla rakentajalla ei ollut suuria ongelmia katon sisärakenteiden kanssa. Onneksi rouvalla ei ole korkean paikan rajoitteita ja kattopellit saatiin asennettua itse. 

Kattopaneelien parempi puoli asennettiin luonnollisesti alaspäin hyvän sisäkaton luomiseksi. Paneelin ponttaus helpotti urakkaa ja sivuräystäiden maksimoimiseksi käytettiin koko paneelin tehdaspituus hyödyksi. Noin 30cm saatiin puolelleen. Vähän niukka, mutta riittää varastoon. 

Seiniin oli valittu mahdollisimman leveää paneelia, joka asennettiin vaakaan talon vanhemman osan mukaisesti. Kannattaa olla tarkkana, että paneelit ovat suorassa. Varsinkin ikkunoiden jälkeen tulee muuten ikäviä yllätyksiä. Mekin ruuvailimme muutamia paneeleita irti ja asensimme ne vatupassin kanssa uudelleen. 

Myös seinäpaneelit oli saatu asennettua jo melkein ylös asti. Mökissä alkoi jo olla kohtuullisen lämmintä sisällä tuulensuojan vuoksi. Vesikouru tulisi myöhemmin maalauksen jälkeen. 

Seuraava työvaihe oli etuosan lipan rakentaminen. Onneksi olin ulkonäkösyistä keventänyt kattoparrujen päitä. Samalla kevennyksellä lipan parrut tulivat juuri oikeaan kohtaan ja ovi tulisi aukeamaan hienosti. Toki tilasimme oven vasta rakenteen varmistuttua, mutta saimme halutun kokoisen oven varastoomme ja toimivan lipan. Ovi tilattiin Kaskipuulta. Otimme ihan perusmallisen lukon, vaikka myös talon oviin olisi voinut ehkä sarjoittaa.  Ei jaksettu tällä kertaa nähdä moista vaivaa. Tuli siis yhdet ylimääräiset avaimet. Sarjoitus ei muuten maksa kovinkaan paljoa, joten kannattaisi tehdä. 

Jatkuu...


Kommentit