Harrastuksia

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi pyrin harrastamaan urheilua säännöllisesti. Veneily oli suuri henkinen palautumiskanava kesäisin, mutta valitettavasti jäänyt viime aikoina erilaisten rakennusprojektien jalkoihin. Vuonna 2019 luovutin ja myin veneeni pois. Nyttemmin olen yhdistänyt rakentamisen ja saariston ilot Solbackassa. Pieni venekin iloksi on ilmestynyt. 

Harrastan säännöllisesti Judoa. Omat kilpailut ovat tauolla leikatun polven ja parin muun loukkaantumisen jälkeen, mutta kilpailuissa tulee ehkä käytyä vielä tuomarina mukana.

Judo on hyvin turvallinen laji, mutta omat iän tuomat rajoitteet on hyvä tiedostaa. Monelta loukkaantumiselta olen säästynyt oikein opitun kaatumistekniikan ansiosta.

Oman harrastamisen lisäksi opetan aikuisten alemmille vöille tiistaisin ja junioreille perjantaisin judotekniikoita. 

Lisäksi toimin Judoliiton seurakouluttajana. Kouluttaen judon perusteet -kurssia pari kertaa vuodessa tarpeen mukaan. 

Vantaan Rajatorpassa on siis hyvä budoseura Jukara, jossa voi aikuinen aloittaa judon käytännössä koska tahansa tulemalla harjoituksiin.
Lisätietoja Jukarasta: https://jukara.fi/judo/ 

Esittelyvideoita lajista on youtube pullollaan. Tässä yksi:Nuorena harrastin ju-jutsua vuosikausia, mutta kuten valitettavan monella muullakin harrastus jäi teini-iässä muiden asioiden tultua kiinnostavammaksi.
Nykyisin ju-jutsusta  tulee mieleen lähes kaikille hittilaji Brazilialainen jujutsu, mutta se on aika pitkälti eri asia kuin perinteinen ju-jutsu.

Vanha seurani löytyy luonnollisesti netistä: Helsingin Ju-Jutsuklubi.

Esittelyvideokin luonnollisesti löytyy:

Janne
janne (a) tahtikunnas.fi
0400 893583

Kommentit