Harrastuksia

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi pyrin harrastamaan urheilua säännöllisesti. Veneily oli suuri henkinen palautumiskanava kesäisin, mutta valitettavasti jäänyt viime aikoina erilaisten rakennusprojektien jalkoihin. Vuonna 2019 luovutin ja myin veneeni pois. Nyttemmin olen yhdistänyt rakentamisen ja saariston ilot Solbackassa. 

Harrastan säännöllisesti Judoa. Omat kilpailut ovat tauolla (todennäköisesti lopullisesti) leikatun polven ja parin muun loukkaantumisen jälkeen, mutta kilpailuissa tulee käytyä vielä tuomarina mukana.

Viimeisin oma kilpailuni oli newasan sm-kisat 2016. Niihin taisi olla hyvä lopettaa, kun sairaalan kautta tultiin taas kotiin.

Judo on silti hyvin turvallinen laji, mutta omat iän tuomat rajoitteet on hyvä tiedostaa. Monelta loukkaantumiselta olen säästynyt oikein opitun kaatumistekniikan ansiosta.

Oman harrastamisen lisäksi opetan junioreille keskiviikkoisin ja perjantaisin judotekniikoita. 


Vantaan Rajatorpassa on hyvä budoseura Jukara, jossa voi aikuinen aloittaa judon käytännössä koska tahansa tulemalla alempien vöiden harjoituksiin.

Esittelyvideoita lajista on youtube pullollaan. Tässä yksi:Nuorena harrastin ju-jutsua vuosikausia, mutta kuten valitettavan monella muullakin harrastus jäi teini-iässä muiden asioiden tultua kiinnostavammaksi.
Nykyisin ju-jutsusta  tulee mieleen lähes kaikille hittilaji Brazilialainen jujutsu, mutta se on aika pitkälti eri asia kuin perinteinen ju-jutsu.

Vanha seurani löytyy luonnollisesti netistä: Helsingin Ju-Jutsuklubi.

Esittelyvideokin luonnollisesti löytyy:

Janne
janne (a) tahtikunnas.fi
0400 893583

Kommentit