Taustaa veneilyharrastukselleni osa Terhi

Joskus pikkupenskana tuli veneiltyä ristiin rastiin ympäri saaristoa.

Paljoa niistä ei lopulta mieleen ole jäänyt. Sen verran kuitenkin, että tarve oman veneen saamisesta heräsi heti rantaan muutettua. Silloin ei varat riittäneet pienimmänkään purtilon hankintaan, mikä oli varmaan ihan hyvä se.
Jossain välissä ostin "halvalla" 50hp Mercury moottorin ja toisen vastaavan varaosiksi. Moottoria en ikinä tullut missään käyttäneeksi, mutta sain myydessä sentään omani pois. 
Kun polte ja rahavarat kasvoivat tarpeeksi hankin vuonna 2006 Terhi 410R-lasikuituveneen Sipoosta. Pyyntihinta taisi olla 1500€. En enää muista mitä lopulta maksoin. Vene oli minua vanhempi eikä niin hyväkuntoinen ja hiukan vanhempana ja viisaampana jättäisin ehkä ostamatta. Liikuttelusta huolehti vuoden 1984 suzuki 25hp silloin kun suostui käynnistymään. Taisi käynnistyä vain kerran kiukuttelematta. Oli se kerta kun totesin ostajalle, että ei tämä yleensä meinaa lähteä käyntiin ollenkaan.

Kerran soutelin pari kilometriä Karin kanssa aurinkoisella säällä. Silloin mielessä kypsyi ajatus uudemman perämoottorin hankinnasta. Pienen etsinnän jälkeen löytyi Kouvolasta pari vuotta käytetty Johnsson 25hp. Edelleen kone oli nykäistävä käyntiin narusta, mutta poikkeuksetta se myös käynnistyi. Kone myös yllä olevassa kuvassa.

Johnssonin kanssa veneilyharrastus pääsi sitten kunnolla käyntiin. Ajo-ominaisuudet olivat melko hyvät tyynelle järvelle. Merellä vene ei todellakaan ollut kotonaan. Pohja oli varsin tasainen ja pienessäkin aallokossa ominaisuuksien raja tuli vastaan. Kolme täyttä veneilykesää veneellä tuli pärjättyä. Käytiinpä trailerin kanssa myös Bjurssissa asti kääntymässä. Rekisterinumero on U49368, jos vielä liikkuu jossain. Myin veneen pelkän koneen hinnalla Ilmolle talvella 2010.

Terhi lähti siis uuteen kotiin lumihankien keskeltä talvella. Tokihan uusi vene oli jo ostettu ennen sitä, mutta ei vielä tuotu kotiin. Terhin pohja oli jo osoittanut vettymisen merkkejä huolimatta huolellisesta gelcoatin paikkaamisesta. Tällä kertaa päätin, että nyt ei pohja vety.

Kommentit