Pihavarasto uusiksi osa 3 - runko

 jatkoa osasta 2. 

Vihdoinkin rungon vuoro. Tässä vaiheessa alkaa henkisesti hauskin vaihe. Nyt alkaa hahmo muodostua ja alkaa tapahtua selkeitä näkyviä muutoksia ja nopeasti. 


Joissain ratkaisuissa suositellaan tekemään seinät vähän niin kuin elementeiksi, jotka sitten nostetaan paikalleen. Teimme kuitenkin ihan perinteisesti paikalla. 

Ikkunoiden paikat oli jo tässä kohdassa päätetty samoin kuin oven. Jälkiviisaana mittaisin runkotolppien paikat tarkemmin. Nyt jokainen välipuu piti mitata erikseen ja ikkunoiden mitoitus tuli hyvin työlääksi. 


Vadelmapuskan takaa otetussa kuvassa ei näy turvavarusteiden puutteet ihan niin selkeästi kuin muualta otetuissa kuvissa. Minulla onkin kuulemma turvacroksit. Sahatessa käytän suojalaseja ja kuulosuojaimia, mutta muuten työssä opitut turvallisuuden opit jotenkin unohtuvat kotona. Ei siis ihme, että kotona kuulemma sattuu ja tapahtuu. Olkaa te parempia. 

Runko on siis pitkälti ihan omaa designia ja varsinkin jokainen kattoparru myös käsityötä. Parrujen päihin tehty kevennys tulisi vielä olemaan hyvin oleellinen keksintö. (no taitaa sama olla käytössä kyllä Hongalla Kontiolla ja muillakin...)

Valmiiksihan runko tuli jo saman päivän
aikana. Lipan rakennetta vielä pohdittiin ja suunniteltiin tässä rakennusvaiheessa. 

Kommentit