Pihavarasto uusiksi osa 5 - viimeistely ja ajankäyttö

 jatkoa osasta 4. 

Nyt jo lipalla varustettuna ja maalattuna. Panelit oli hankittu pohjamaalattuina, mikä säästi yhden työvaiheen. Pääsimme saman tien maalaamaan. Välivaiheista ei juurikaan muistettu kuvia ottaa, mutta maalauksessa käytettiin samaan harmaata kuin talossakin. Valkoinen on aitamaalia sävyltään. Maalaukseen kuluu aikaa yllättävän paljon ja pientä valmistelutyötä on paljon. 

Lipan kattoparrut ovat samaa vahvuutta kuin itse varastossakin. Keskiosa lepää yläpuun päällä ja yläpää on pultattu kiinni kattoparruihin. Kesti notkumatta minun painoni kävellessäni lipan päällä. Sisäkuvissa näkyy rakennetta. Varaston seinän viimeistely ja maalaus kannattaa muuten tehdä ennen lipan viimeistelyä. On huomattavasti helpompaa työskennellä lähellä seinää kuin metrin päästä kurotella sudin kanssa. 

Ikkunoiden karmit tein itse ja lasit hain lasiliikkeestä. Laitoin paksumpaa lasia ettei ihan pienestä linnusta tai kolhusta ainakaan mene rikki. Tässä kohtaa löysin rakennusvirheen. Runkotolppien etäisyys oli noin 60cm. Olisi pitänyt olla tarkalleen 60cm. Nyt kaikki ikkunat ovat eri kokoisia. Itse kärsin omasta virheestäni. 

Sisätilatkin viimeisteltiin kauttaaltaan. Kuvissa näkyy huonosti, mutta ylänurkassa on oikeaoppisesti myös ilmanvaihtoventtiili. Sisältä varasto jaettiin kahteen eri suuruiseen osaan. Toiselle puolelle tulevat polttopuut ja toiselle puolelle lumikolat, ruohonleikkuri jne sateensuojaan. 
Puuvaraston seinälaudoitus tehtiin harvaksi sisältä, jotta ilma kiertäisi mahdollisimman hyvin. 
Voin myöntää, että harmitti kantaa klapeja ja työkaluja sisään hienoon varastoon. 
Ehkä siitä tuli hiukan liiankin hieno, mutta ei ainakaan tarvitse jälkikäteen murehtia huonoa työn jälkeä. 

Sisäänmenoluiskan kanssa nuukailin tapani mukaan. Tein ensin aivan liian lyhyen ja jyrkän version. Totesin sen kuitenkin toimimattomaksi ja tekaisin nopeasti kestopuusta uuden ja pidemmän version. Nykyinen malli on kompromissi tilankäytön ja jyrkkyyden osalta. Poikittaiset askelrimat ovat kyllä osoittautuneet kostealla kelillä pakolliseksi varusteeksi. 


Varaston rakentaminen aloitettiin heinäkuun alussa ja viimeisteltiin elokuun alussa. Lomailemaankin kyllä välillä ehdittiin. Hinnaksi tuli jotain 3000-3500€. Paljon ei pakettia halvemmaksi lopulta tullut, mutta tulipa ainakin taloon sopiva ja tukeva. 

Kommentit