Solbacka - omalla mökillä

 Elokuussa oli päästiin sitten melkein kuukauden odottelun jälkeen "omalle mökille" Solbackaan. 

Sikäli piti laittaa hipsut, koska pankki kuitenkin omistaa isomman osan ja mökkikin on vähän niin ja näin. 

Perillä ollaan. Omalla rannalla. Tai no oikeastaan ihan umpimetsässä.

Tontin rajalta on vielä reilut 200m rantaan. Toki on todettava, että onneksi omaan rantaan. Muuten matka olisikin pidempi kuin kotona Espoossa. Meiltä pääsee edelleen todistettavasti saunasta pyyhkeen kanssa jopa talvella uimaan. No takaisin Solbackaan 
Virallisen määrittelyn mukaan kyseessä on tontti, koska kiinteistön koko on 1,7ha. Metsätilan minimikoko on 2ha. 

Keskellä tonttia kohoaa kallio ylimmäksi ja sen kupeessa oli selkeästi tehty isompi autopaikka. 


Kallion keskeltä menee ikävästi sähkölinja. Se jakaa tontin selkeästi kahtia. Sähködatsuni olisi kyllä valmiina kytkettäväksi oheiseen johtoon, mutta pari pientä juttua puuttuu. Liittymä ja laturi. 

Ihan kuin tuolla olisi etäisesti vesistöä havaittavissa. Tähän asti itse asiassa olisi päässyt autolla ja lopussa vielä käännettyäkin. 


Ihan vielä ei olla rannassa. Vielä hetki...
Portaat näyttävät kivalta ja ovat kuivana auringonpaisteessa ihan toimivatkin. Kaiteet oli tehty airoista. Märkänä portaat ovat vaaralliset ja teinkin niissä ukemiharjoituksen. Siinä airot lentelivät pitkin metsiä, mutta itse säilyin ehjänä. Ehkä olisi jo aika mennä seuraaviin vyökokeisiin, kun ukemi on todistettavasti riittävän hyvin hallussa. 


Portaiden jälkeen käännytään tiukasti vasemmalle ja polku johtaa taatusti liikuntaesteiselle haasteellisesti rantaan. Nyt vesistö on jo ilmestynyt eteen. Polkua käyttää havaintojen mukaan myös peurat ja kauriit. Poistuvat kyllä aina paikalta nopeasti. 


Nyt ilmeistyivät myös rakennukset ja laituri näkyviin. 


Sauna on pieni, mutta pieni. Testatun mukaisesti siinä saa hien pintaan, mutta tilaa on liian vähän peseytymiseen. Vesi kerätään räystäältä saaviin tai johtoa pitkin mäen päällä olevasta vesisäiliöstä paineella. Mökki on minusta ihan ok kunnossa. Rouvan pettämätön nenä kertoo kuitenkin pitkällisen kosteusvaurion ongelmista. Ei siis epäilystäkään tulevasta. Ennemmin tai myöhemmin mökin kohtaloksi koituu muuttua polttopuuksi. 


Aurinkopaneeli on ihan hyvä ratkaisu, koska tontilla ei ole sähköliittymää. Akut sen sijaan olivat kuolleet eikä paneelillekaan enää paistanut aurinko edes parhaimpaan kesäpäivään. 

Viimeisenä edessä oli laituri. Pituus oli hyvä. Ehkä hiukan kiikkerä keskeltä, mutta ajaa asiansa toistaiseksi. Päässä oli syvyyttä yli 1,5m 


Siinä se nyt oli: Oma hiekkaranta. Monta kertaa siitä oli herännyt ajatuksia ja pohdintaa, mutta nyt oli sitten ajatukset tulleet todeksi. Kevyt suolan ja kuivuneen merilevän tuoksu toi paljon veneilyyn liittyviä muistoja mieleen. Taitaa olla sittenkin edessä veneen hankinta, mutta nyt on venepaikka valmiina eikä veneeseen tarvita nukkumapaikkoja. 


Mitähän sitä on taas tullut tehtyä? No meren rantojen määrä Uudellamaalla on kohtuullisen rajoitettu, joten mielen muuttuessa pääsemme todennäköisesti  omillemme... jatkuu... #solbacka
Kommentit