Tien kunnostus osa 1

Tien kunnostus on saatu hyvälle mallille. Henkilöautolla uskaltaa jo ajaa kallion laelle alkuperäiselle pysäköintipaikalle. 


Tärkeimmäksi taas kerran on noussut vesien hallinta. Teimme kaksi uutta rumpua tien alitukseen. Ei erityisen isoja kooltaan, mutta riittäviä. Kokoa rajoitti osaltaan peruskallio eri puolilla tietä. 



Alitukset tehtiin 110mm sadevesiputkilla ja routimattomalla maa-aineksella. 

Molemmat alitukset ovat tarkoituksella vinoja tiehen nähden ja toinen vie veden vielä reilusti alamäkeen. Tien levitystä ei toistaiseksi ole kuitenkaan vielä tehty. 



Tarkoituksena on seuraavaksi tuoda tielle 0-32mm mursketta ja päällimmäinen kerros hienompaa 0-16mm mursketta. Murskeen levityksen jälkeen tuodaan paikalle tärytin ja tiivistetään pinta kunnolla. Eiköhän sitten ole tie tarpeeksi hyvässä kunnossa tulevia vuosia ja rakentamista silmällä pitäen. 

Murskeen hinta toimitettuna saaristoon on toki hiukan kalliimpaa kuin kotiin Espooseen. Täysi auto mursketta Espooseen kustantaa noin 400€. Saareen toimitettuna hinta on noin 600€. Ero tulee kuljetusmatkan pituudesta. Myös paikallistuntemus on tarpeellista, kun saareen pitäisi saada täyskokoinen auto ajettua. 


Kommentit