Tien kunnostus urakkahommina

 Heinäkuussa oli liian kuumaa tehdä oikein mitään. Alkoi sitten harmittaa enemmän itseäni kuin muita moinen laiskottelu. Elokuun puolivälissä piti tietysti saada asiat korjattua. Johan siinä menee maine, jos naapurit alkavat ihan laiskana pitää. 

Päätin vuokrata avuksi konevoimaa. Kotimainen Avant oli kätevä kuljettaa paikalle, vaikka ehkä hiukan pieni. No olihan minulla koko viikonloppu aikaa ja tunteja käytössä riittävästi. 

Osa karkeasta 0-32mm sepelistä oli vielä levittämättä ja sitä luonnollisesti ajettiin vielä pohjaan tarpeellisiin paikkoihin. Tiellä oli vanhastaan kangas erottamassa maakerroksia, joten sitä en toistamiseen laittanut väliin. Kosteisiin kohtiin lisäsin kantavuutta ja mutkiin tein levennyksiä karkealla tavaralla. Jätin vielä pikkasen varastoonkin, jotta keväällä voin korjata pahimpia vaurioita ilman uuden kuorman tilaamista. Lumi ja vesisateet tekevät tiivistyksen tehokkaasti. En siis tiivistänyt erikseen. Henkilöautolla ajelu ei juurikaan vaadi kummoisia, joten se onnistuu jo helposti. 


Tähän levitykseen mahtuu kivasti peräkärry parkkiin ja autolla ohittamaan helposti. Sen verran paljon pohjassa on karkeaa tavaraa, että myös isommalla kalustolla pitäisi jatkossa päästä hyvin mutkasta eteenpäin. 


Ensiksi levitin sisääntuloväylälle kerroksen sekä myös yhteiselle tielle pahimpiin paikkoihin tukevat kerrokset. Avantissa on kätevä tasoitustoiminto, jota käytinkin ahkerasti. Tasoituksen voi tehdä hydrauliikalla tai kauhan omalla painolla. Tarkoituksena ei ollut tehdä mahdollisimman pientä kerrosta, joten käytin kauhan omaa painoa. Koko rekallinen oli käytettävissä eikä säästelyyn ollut tarvetta. 


Kuvassa olen jo voiton puolella ja hienomman soran levitys on melkein loppusuoralla. Alla näkyy jo kuivunutta karkeampaa sepeliä vaaleampana. Muutenkin kuivuminen piti selkeää tahtia. Jos levitin liian hitaasti, niin väri ehti muuttua vaaleaksi. 

Siinä kun urakkatahtiin tehtiin, niin jo sunnuntaina saatiin nauttia lähes valmiista tiestä. Kuvat ovat mäen päältä kohti risteystä. 


Auton perässä oli valmiina myös trampoliini vähän pienempien paikallaolijoiden iloksi, mutta sen kasaaminen jäi tällä kertaa odottamaan. Kasaus tehtiin kuitenkin sitten seuraavana viikonloppuna. 

Sepelin tultua pääosin levitetyksi siirryin myrskyssä kaatuneen koivun pätkimiseen. Riittää sitten kotona saunapuita myös ensi vuonna. Toinen koivu jäi odottamaan vuoroaan. Koivut saunapuiksi kuivumaan ja risut kasoihin, niin tämän vuoden ahkeroinnit on saatu tehtyä. 

Tämän loppuvuoden aikana on tarkoitus hankkia tontille sähköliittymä ja keväällä toivottavasti saadaan sitten teetettyä porakaivo vesihuoltoa turvaamaan. Nyt sähkön ja veden puute rassaa liikaa toimintaa. 
Jos tilillä on varaa, niin eiköhän sitä muutakin kivaa ensi vuodeksi keksitä. Ainakin kaivurilla aletaan tutkia kallion muotoja tositarkoituksella. Tulevan mökin sijainnissa on tarkoitus hyödyntää mahdollisimman paljon maaston muotoja, jotta louhinnoilta voidaan välttyä. Kuusisto tosin kävi jo tutkimassa, mistä olisi hyvä louhia ja minne louhe sijoittaa. 

Kommentit