Lisätietoja minikaivurin hankinnasta

Kaivurista on tullut kyselyitä ensimmäisen tekstin jälkeen. #minikaivuri #kaivuri

Hinta Kiinassa

Hinta oli kaikkineen noin 3500€. Kiinalaiset pelaavat dollareilla, joten 4000$ oli hinta. Hinta sisälsi toimituksen Vuosaareen, mutta suositeltavampi tapa olisi ollut hoitaa kuljetus itse (juurikin FOB). Rahtien hinnat ovat viime aikoina kovasti nousseet, joten sitä suuremmalla syyllä varmaan kannattaa ottaa oma huolitsija. 

Rahti

Tuttuni yritys OceanBlue Logistics esimerkiksi olisi ollut edullisempi. Jos toimittaja hoitaa rahdin, niin he ottavat taatusti kalleimman mahdollisen. Niin pääsi minullekin käymään. 

Huolitsijan osuus, jossa oli Vuosaaren sataman kustannukset mukana oli hyvin suolainen 770€ (sis alv.) 

Veikkaisin, että ehkä 300€ tuossa voisi säästää ottamalla oma huolitsija. En tosiaan pyytänyt tarjouksia, kun huomasin virheeni jälkikäteen. Vaivaa se ei lisää oikeastaan kuin sen puhelinsoiton kotimaiselle toimijalle. Sitten ilmoittaa kiinalaisille sen yhteystiedot.

Tulli 

Tullit maksoin itse Tullin nettipalvelussa. On erittäin helppokäyttöinen. Esimerkillisesti toimiva julkinen palvelu. Toki huolitsija hoitaa sen tarvittaessa. 

Kiinasta sain valmiin tuotenumeronkin, mutta tarkistin sen kuitenkin itse. Telaketjukaivurista ei tarvitse maksaa tullia, joten 24% alv riittää.

Kiinalaiset kirjoittavat kuittiisi halutessaan melkein minkä summan tahansa, mutta pidin itse alkuperäisen ja oikean. Jälkikäteen rehellisyys hiukan harmitti kalliiden satamamaksujen jäljiltä. No rehellisyys on kuitenkin kansantalouden kannalta parempi valinta. 

Kaivurin malli on HT-10 tai HW-10 ovat ilmeisesti sama kone. Itse varmistin tilatessa, että olihan koneessa CE-merkintä. Silloin sen voi halutessaan myydä joskus eteenpäin. 

Valmistajia on melko vähän, vaikka myyjiä on useita. 

Minulle tuo OceanBlue Logistics toi paketin satamasta kotiin. Siellä lastasivat kuorma-autoon. Paketti menee siis laivasta huolitsijan varastoon. Ilmoittavat etukäteen koska paketti on tulossa ja se pitää hakea parin päivän sisällä lastin tultua puretuksi. Muussa tapauksessa joutuu maksamaan ylimääräistä varastoinnista. 

Oceanblue haki paketin minulle Vuosaaren satamasta ja maksoin heille kuljetuksen osuuden. Jos paketti menee normaaliin jakeluautoon, rahti ei ole kovinkaan kallis, mutta nosturiauto olisi ollut kalliimpi. En viitsinyt leikkiä itse trailerin kanssa, koska paketin saaminen pois trailerilta olisi ollut ongelmallista.Laatikosta en maksanut erikseen tai pikkukauhasta. Jumpattiin toimituksen kanssa sen verran pitkään, kun alibaba ehdottelee pikarahtia virheellisesti. Tingin vaivan vuoksi tuon vanerisen paketin ja pikkukauhan samaan hintaan. Isompi levityskauha olisi pitänyt ottaa samaan pakettiin, mutta unohtui. Ota mukaan suoraan kaikki lisävarusteet mitä keksit. 

Itse kaivuri on hauska vehje. Kone on yanmarin kopio ja netissä on huoltovideoita runsaasti. Pahimman mahdollisen konerikon kohdalla, voi kyllä hankkia uuden koneen noin 400€ hintaan. Ei kyllä onneksi ole itselläni ollut tarvetta, mutta poisti ennakkoluuloja tuntematonta valmistajaa kohtaan.


Tehoakin tuntuu riittävän. Hiukan rauhallinen kaivuri on liikkumaan, mutta eipä sillä pitkiä matkoja ajellakaan.


Janne

Kommentit