Aina ei meinaa onnistua

Tilasimme syyskuussa sähköt Porvoon Energialta ja toivottuna asennusajankohtana oli loka-marraskuu. Tein samalla tilauksen myös Uudenmaan verkonasennukselle sähkökaapista. 

Marraskuun viimeisenä päivänä soitin perään, että ovatko tänään tulossa? 

Eipä olleet tehneet mitään sopimusta lukuun ottamatta. Lupasivat hoitaa asian kuntoon ensi tilassa. 

Näin 20 päivää myöhemmin vielä odotellaan. Kävin viikonloppuna tarkistamassa. Harmilliseksi tilanteen tekee kotitalousvähennyksen jääminen hyödyntämättä, jos asennustyön lasku ei saavu ennen vuodenvaihdetta. 

Ensi vuodelle 2022 on kaavailtu porakaivon tilaaminen ja poraaminen. Siihen uppoaa koko vuotuinen kotitalousvähennys. Eli möhlinnän seurauksena menetämme suurella todennäköisyydellä kotitalousvähennyksen asennustyön osalta. Itse liittymästä ei vähennystä tietenkään saa. 

Uudisrakentamiseen ei kotitalousvähennystä luonnollisestikaan saa. Meillä kyse on vielä perusparantamisesta. Rakentamisen alkamisen jälkeen tilanne luonnollisesti muuttuu toiseksi vähennyksien osalta. 

Ikävää huolimattomuutta, jota vain monopoliyhtiöltä voi odottaa. Eli aina ei vaan suju, vaikka itse yrittäisikin. 

Positiivisesti ajatellen vältyn odottelukuukausilta maksamasta 15€/kk perusmaksuja. Vältetyt perusmaksut ja menetetty kotitalousvähennys kyllä kohtaavat jossain kohdassa. Itse sähköä ei juurikaan tarvita ennen maaliskuuta. 

Kommentit