Hitaasti eteenpäin

Päivitykset ovat jääneet vähemmälle, mutta kaikkea sitä on sillä välin saatu kuitenkin tehtyä. 

Tien viereen varastoidut puut on haketettu ja kuljetettu pois. Maisema muuttui samalla melkoisesti. Kuvat ennen ja jälkeen.

Lahovaurioisista tukeista jäi jäljelle vain pieni kasa haketta. 


Lisäksi samalla tuli testattua kuinka kuorma-auto pääsi pihaan. Hiukan päätimme oikaista tietä vielä tiukimmasta mutkasta. 


Kuvassa näkyy kallion aikaisempi täyttö. Kivien suojassa on rumpu sadevedelle. Poistimme ensimmäiseksi kaivurilla pintamaat kallioon asti. Sitten rumpua jatkettiin eteenpäin, jotta täyttö ei tuki alitusta. Taas saatiin oikaistua tietä hiukan suoremmaksi. 

Muuten tässä on mietitty ehkä hiukan aikaisempaa tarkemmin mitä toimenpiteitä tänä kesänä tullaan tekemään. Vanhasta mökistä on jäljellä enää vain kevyt homeen tuoksu. 

Kunhan kesälomat on nautiskeltu, niin Porvoolta tilataan rakennusalan mittaus. Ei sitten tule yllätyksiä sijoituksia määritettäessä. Oli itse asiassa kaupungin ohje, jotta saadaan päärakennus mahdollisimman hyvälle merinäköalalle. 

Kaivon puute on sen verran iso ongelma, että eiköhän tänä vuonna saada sellainen aikaiseksi. Vielä on vähän harkinnassa tehdäänkö kaivurilla ihan sellainen perinteinen rengaskaivo kosteaksi tiedettyyn paikkaan vai tilataanko suosiolla kunnon porakaivo kalliolle. 

Mökkipaketteja on katseltu edelleen ahkerasti. Näin jälkiviisaana on hyvä todetä, että oli oikea ratkaisu jättää paketti tilaamatta viime kesänä. Korot nousivat niin runsaasti ja pakettien hintakin oli silloin suurimmillaan. Sittemmin pakettien hinnat ovat laskeneet. Toisaalta monilta tehtailta puutuvat hinnastot verkosta. 

Onneksi lainalupaus on edelleen voimissaan ja sopivan paketin osuessa kohdalle voidaan päätös tehdä nopeastikin. Kommentit