Rakennuslupa kädessä

Rakennuslupa tuli aamulla ja oikein tulostin sen paperille. On nyt konkreettisesti kädessä. 😁

Luvan käsittely oli ihan kohtuullisen nopeaa. Hakemus jätettiin 20.3 ja lupa tuli 15.5. Alkuun jätevesiselvitykset menivät ympäristöpuolen tarkastettavaksi ja lausuttavaksi. Suuren osan ajasta vei kuitenkin naapurien kuuleminen. Lähinaapuri antoi puoltonsa nopeasti, mutta toisen puolen kuolinpesän lausuntoa piti odotella lain maksimiaika. Eikä sitä tullut siltikään. Oli kuitenkin mahdollisuus lausua. Aikaisemmin olen hoitanut kuulemiset itse ja suosittelen sitä vahvasti. Parhaimmillaan kuulemiset hoituvat muutamassa tunnissa kolmen viikon sijasta. Nyt yhtenä naapurina oli kuolinpesä eikä yhteystietojakaan ollut tiedossa. 

Prosessi eteni sen jälkeen hyvin päätökseen asti ilman hoputtamista tai muita tarpeettomia yhteydenottoja. 

Seuraavaksi on vielä 14 päivää valitusaikaa ennen luvan lopullista lainvoimaa. Kunhan lainvoima saadaan päästään pitämään aloituskokous ja tekemään perustuksia. 

Ensimmäinen urakoitsija peruutti jo tulonsa, mutta tässä odotellessä on saatu sovittua uuden toimijan kanssa perustusten teosta. Urakkaa laajennettiin myös rungon pystytykseen, koska toimijan pääala oli hirsirakentaminen. Kuulostaa ainakin hyvältä, mutta todellisuus selviää sitten loppukesästä. Rakennuspaikan kallio näyttää kuvassa harvinaisen sileältä. Peräkärry on kuitenkin metrin verran alempana ja kuvan vasemmalla puolella on painaumia, jotka ovat täynnä suuria kiviä. Korkeuserojen kohdalla puhutaan onneksi alle 2m vaihteluista. Pääosin taidetaan mennä metrin sisällä. Pilarien teon jälkeen pitää myös täyttää painanteet routimattomalla ja vettymättömällä materiaalilla, jotta vesi ei pääse seisomaan rakennuksen alle. 

Laitan lisää kuvia kunhan alue on kunnolla puhdistettu eloperäisestä maa-aineksesta. Pidetään kuitenkin aloituskokous kaupungin kanssa sitä ennen. Työmaa-alue pitää myös merkitä selvästi, että ei tule ylimääräisiä ihmisiä liukastelemaan kalliolle. Peuroja paikalla käy opastuksesta huolimatta. 

Rakennuslupa myös laukaisi useita kustannuksia. 

Tähän asti olemme maksaneet asemapiirrustuksen ja perustussuunnitelman teosta sekä talotehtaalle  varausmaksun.

Rakennusluvan tultua talotehdas laskuttaa sovitusti 20% kauppahinnasta ja kaupunki lähettää luonnollisesti laskun rakennusluvasta ja naapurien kuulemisesta 160€. Teen oman julkaisun rakentamisen kustannuksista, jota päivitän projektin edetessä. 

Tähän asti kustannuksia on tullut tien parantamisesta, luvattoman rakennuksen purkamisesta, sähköliittymästä ja porakaivosta.

Kommentit