Aloituskokous ja rakennuksen paikan mittaus

Tänään on sitten virallisesti saatu lupa aloittaa rakentaminen. 😁

Aloituskokous ja paikan mittaaminen olivat tänään aamulla. Olikin kätevää, kun olivat yhtä aikaa.

Rakennustyötä valmistelevia toimenpiteitä, kuten kaivamista ja puiden kaatamista, voi tehdä kunnasta riippuen jo ennen luvan lainvoimaisuutta tai aloituskokousta. Meillä lupa tuli kunnan rakennusvalvonnasta aloituskokousta tilatessa. Oli hyvä tilaisuus ja se käytettiin hyväksi. Mökin rakennusala kaivettiin auki kokonaan kallioon asti.

Mökin paikkaa siirrettiin suunnitellusta paremmin kalliolle sopimaan. Talvella metrisessä lumihangessa tehty mittaus ja suunnitelma eivät olleet auki kaivetun kallion ääressä pohdittuna lähelläkään optimaalisia. Suuresta tontista on iloa, kun etäisyydet naapureiden eivät vaikuta hienosäätöihin. Etäisyys taisi olla pienimmillään 17 metriä kiinteistön rajaan. Aloituskokouksen ansiosta rakennustarkastaja oli paikan päällä ja hyväksyi siirron samalla. 

Korkeimmalta paikalta otettu kuva itään:

Kuvassa porakaivo määrittelee aika tehokkaasti ulkoseinän sijainnin, koska kaivoa pitää pystyä huoltamaan tulevaisuudessa. 

Yläkuvan viivojen nurkasta etelään päin kuvattuna:


Ja sitten länteen päin. Tässä näkyy painanteet ja putoava kallio. Nurkista 3/4 jää erinomaiselle sijannille. Alakuvan etelä-länsinurkka on kulmista haastavin vinon kallion vuoksi. 


Kuten kuvista näkyy on rakennuspohjan keskellä painanne, johon kertyy helposti sadevettä. Painanteet pitää vähintään täyttää routimattomalla materiaalilla, mutta vielä parempi olisi valaa ne betonilla umpeen tai tehdä pieni oja vedenpoistoon. 

Kiviä oli "miljoona" ja kallion pinta vaihteli 0-1,5m välillä. Suurin kivi oli käytettyä kaivuria isompi, mutta suurin osa liikuteltavissa käytössä olevalla konevoimalla. Kuvissa näkyy kivet reunoille nostettuina. Käytössä oli oma pikkukaivuri. Isohan se ei ollut, mutta kauha mahtui kivasti pieniinkin koloihin ja voima riitti nostamaan isotkin kivet pois. Jos koneesta 


Kommentit