Mökkipaketti tulee

 Jos kuvittelimme pitävämme rauhallisen illan grillailun merkeissä, niin pieni katkos tuli grillaukseen vähän yhdeksän jälkeen illalla. 

Kattoristikoiden ja isojen liimapuupalkkien kuljettaja soitti, että voiko tuoda toimituksen jo illalla. Ajoaika kuulemma riittäisi meille asti ennen pakollista taukoa. No tervetuloa vaan ja kauniita unia saariston rauhassa. 

Oli jotenkin kiva fiilis, kun tontille alkoi tulla tavaraa. Tästä se nyt alkaa. Ystävällinen kuljettaja olisi kyllä pärjännyt ilman meidänkin paikallaoloa. Ei selvästikään ollut aloittelija. 

Tavarantoimittajat olivat varmaan nukkuneet tien vastakkaisilla puolilla, koska 6.50 kuului peruutuksen ääni Kontion toimituksen lähestyessä rakennuspaikkaa. Kuljettaja ja rahti olivat yöpyneet saaressa ja jatkaneet aamulla viimeiset 2 kilometriä perille. 

Kaikki ei aina mene kuin Strömsössä, vaikka saaressa ollaankin ja lähtökohdat aika samanlaiset. Kuljettajan siirtäessä autoaan pihassa sanoi kalusto sopimuksensa irti. Siinä oli sitten pihan tukkeena kuorma-auto täydessä lastissa ja peräkärryllinen tavaraa odottamassa läheisellä levikkeellä. 

Siinä sitten juotiin kahvit ja tuumattiin hetkinen. Kuljettaja, joka oli itse myös yrittäjä, soitteli pitkin etelä-Suomea etsiessään auki olevaa korjaamoa. Heinäkuussa ei työvoimaa ole niin vaan saatavissa. Lopulta ratkaisuksi tuli korjata auto itse korjaamolla. Yhtiökumppani lähti Pudasjärveltä varaosan kanssa vastaan ja hinausauto veisi rekan korjaamolle vastaan. Siinä hinausta odotellessa kuljettaja purki rikkoutuneet osat ja tyhjensi kuorman pihaan. Täytyy toivoa, että kova työ palkitaan myös taloudellisesti. Niin ammattimainen kaveri oli vastoinkäymisistä huolimatta. 

Koko päivä siinä meni ja maailmaa tuli parannettua hiukan siinä samalla. 
Niin otin pari kuvaakin muistoksi. 

Loviisasta saapui hinausauto noutamaan kuorma-auton lopulta pois ja viemään kohti korjausta. Melkein paikallinen kuski peruutti taas pihaamme. Tie on nykyisin selvästikin kuorma-auton mentävä eikä ammattikuskien osaamisessakaan tunnu olevan valittamista. 

Iltapäivän ollessa jo pitkällä lähti kovan onnen Scania pihasta kohti Lahtea hinurin avustamana. Kuski totesi lähtiessään, että olipa ehkä kuitenkin onnea ettei auto hajonnut lossista pois ajaessa. Olisi hinausauton saaminenkin jäänyt haaveeksi. Samaan hengenvetoon totesi, että loput tavaroista toimitetaan vielä illalla, joten älkää olko huolissanne. Olikin muuten onni, että kattotuolit toimitettiin jo illalla. Ei olisi ulottuvuus varmaankaan riittänyt toisen kuorma-auton takaa nostamaan paketteja suunnitellulle paikalleen. 

Ei mennyt kuin muutama tunti niin seuraava kuorma-auto alkoi piipata tontin reunassa lähestymisen merkiksi. Olivat noutaneet tavarat peräkärrystä ja olivat lähestymässä pihaamme. Yllätykseksi sama yrittäjä oli taas vastassa, mutta tällä kertaa toisen kuljettajan apumiehenä. Päivä oli pitkä meille kaikille, mutta lähtiessämme kotiin olivat miehet vielä purkamassa perävaunusta seuraavan kohteen jälkitoimitustavaroita. Seuraavana aamuna oli perävaunukin poistunut kohti pohjoista. Toivottavasti auto tuli kuntoon ja matka jatkui nopeasti. 

Kaikkineen pihaan tuli 30 pakettia, vaikka ovet ja ikkunat ovat vielä matkalla. Niitä saadaankin odotella seuraavaan viikkoon.


Isokin piha käy pieneksi, kun tavarat levitellään mahdollisimman tehokkaasti käytettäväksi. Toki kuljettaja nosti ensiksi käytettävät lähimmäksi ja viimeisimpänä käytettävät kauimmaiseksi. Kaupunkitonteilla on kuulemma vähän enemmän haastaita kuin meillä. Auton kääntäminen on nyt vähän haastavaa, mutta tarvittaessa vieläkin mahdollista. 

Kommentit