Talvea varten valmiiksi tai ainakin sääsuojaan

Mökkiä on tehty omin voimin eteenpäin. 

Elokuussa laitettiin maalia pintaan, jotta hirret eivät ala tummua omia aikojaan. Värinä on tosin harmaa, joten ei se ehkä kuitenkaan olisi ihan niin kamalaa ollut. 

Rouva mökin pitkälti maalasi. Ruiskulla suurimman osan ja pensselillä sitten pienemmät paikat. Suurin osa saatiin maalattua ennen ikkunoiden ja ovien asennusta. Lopulta asennusporukka oli kuitenkin nopeampi ja jouduimme suojaamaan. Suosittelen maalaamaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. On vapauttavaa päästellä menemään, kun suojattavaa ei vielä ole. 

Elokuun alussa mökissä oli siis katto päällä ja ovet sekä ikkunat paikallaan. 

Sateet aloivatkin melkein saman tien katon valmistuttua. Tai ainakin se tuntui siltä. 

Vähän on kirjoittaminen jäänyt nyt vähemmälle. Kiirettä töissä ja viikonloppuisin rentoutumassa mökillä hommissa. Talvella voi sitten taas kirjoitella enemmän ja suunnitella kevään ja kesän tekemisiä. 

Tämän hetken tilanne

Nyt on tehty sisäseiniä ja kantavat rakenteet valmiiksi. 

Seuraavaksi on vuorossa rakennekatselmus. Sen jälkeen sitten saa toivottavasti ruveta peittämään rakenteita eli tiivistämään mökkiä oikein kunnolla. 

Tässä vähän kuvakavalkadia missä nykyisellään mennään. 


Vielä ennen talvea on tarkoitus saada terassiin kattopaneelit paikalleen. Ei tule keväällä yllätyksiä linnunpesien muodossa. 

Sama vähän eri kulmasta. Ikkunoiden yläpuolelta puuttuu tippalista ja monestä myös listoituksia. 

Näihin ikkunoihin on saatu listoituksia kuvan ottamisen jälkeen ja nurkkalaudatkin on tähän valmiina asennusta odottamassa. Muuten nurkkalautojen maalaus joutuukin odottamaan ensi kevääseen. Asennus on vasta maalauksen jälkeen. 

Pääovesta tulee sitten sininen. Erottuu hyvin kauempaakin. Valitettavan monessa rakennuksessa joutuu etsimään sisäänkäyntiä. Ei meillä. Terassia ei ole vielä ehditty edes aloittaa. Materiaalia on kyllä valmiina. 

Tuulensuojalevyt on jo kannettu sisään valmiinksi odottamaan asennusta. Lattiavasojen alla on tuet valmiina. Mökki ei ollut yhtään liian korkealla niitä asentaessa. Oli melkoista taiteilua matalimmissa paikoissa. Alhaalta naulattiin kiinni.
Kuvassa näkyy myös ikkunoiden asennusta odottavia listoja muutamia kymmeniä...

Päädyn pikkuikkunoissa on jo ulkolistoitus paikoillaan ja sen huomaa sisälläkin. 

Jäykistävän väliseinän teko oli hauskaa puuhaa, kun lattia puuttui alta. Oman haasteensa toi 1,5cm joustovara kattovasan ja väliseinän rungon välissä. Oli myös hammastettu 60cm osissa. Jännä rakenne. No tehty se on. Kertaalleen ruuvasin omat sormet siihen väliin kiinni. Tai no toisen käden. Sai sitten toisella kädellä ruuvattua auki. 
Myös makuuhuoneiden väliseinän runko on melkein valmiina. Vielä sähköputkien poraukset ennen viimeistelyä. 

Samasta paikasta toiseen suuntaan. Jäykistävien väliseinien kipsilevyjen päälle tulee vielä hirsipaneelit. Ei tarvitse kitata ja tasoitella kipsilevyjä. Muissa väliseinissä ei onneksi ole kipsilevyjä välissä. 


Pihaakin on siivottu isolla kädellä. Nyt mahtuu taas aseammalla autolla kääntyilemään. Lisäksi jäljellä olevat niput on suojattu tarkasti talvea varten. 

Materiaalit talven askarteluihin on pitkälti valmiina. Saapa nähdä koska lumilinko pitää käynnistää ensi kerran. Laituri ainakin pitää nostaa ylös merestä ja kääntää vene talvisäilytyspukeille odottamaan kevättä. 






















Kommentit